top of page

Tipy na vánoční dobrůtky

Vánoční jednohubky

Z toustového chleba vykrájíme pomocí vánočních formiček různé tvary a nasucho je opečeme. Po vychladnutí je můžeme nazdobit oblíbenou pomazánkou, uzeným lososem, šunkou nebo namazat máslem a ozdobit kaviárem.


Tajemné silvestrovské rolky

Jemně nakrájený rostbeef potřeme křenovou pomazánkou a přidáme na proužky nakrájený řapíkatý celer a 3 lístky rukoly, zamotáme a svážeme stonkem pažitky. Můžeme naplnit na proužky nakrájeným sýrem s plátkem ananasu, zamotat a svázat pažitkou.


Silvestrovské bramborové pikantní bobečky

Syrové brambory nastrouháme nahrubo, osolíme, vymačkáme vodu, spojíme s našlehaným vejcem a hladkou moukou a okořeníme kari a dobře promícháme. Na plech dáme pečící papír a dáváme polévkovou lžící malé placičky, které opečeme v troubě dozlatova. Vyndáme z trouby a posypeme strouhaným parmazánem a necháme vychladnout a podáváme zdobené pomazánkou z modrého sýra.

Dip z modrého sýra

Co budeme potřebovat: 100 g sýra s modrou plísní – niva, 150 g zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 1 lžičku citrónové šťávy.

Jak na to: sýr rozmačkáme vidličkou a prošleháme se zakysanou smetanou, Přidáme majonézu, šťávu z citrónu a dobře promícháme.


Zelné chipsy

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Ze zelných listů odstraníme řapík a nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme tři lžíce olivového oleje, 1/3 kávové lžičky mletého chilli. Kousky kapusty potřeme směsí a rozprostřeme na pečící papír a dáme na 15 minut péct do trouby. Necháme vychladnout a podáváme v misce.

bottom of page