top of page

Vstupujeme do období dřeva


To ovládá zrak, vazy a šlachy. Jaro je hodně větrné, protože k dřevu vítr patří a může nám pěkně zkomplikovat život. Proto potřebujeme být na jaře silní a mít dobrou imunitu, aby vítr prostřednictvím pórů nenapadl naše tělo.


Dobře se oblékejte a neofoukněte hlavně v horní části krku. V tomto období stravou podporujeme játra a srdce. 


Upřednostňujte potraviny zelené barvy, hodně zeleniny, kterou připravujte krátkým dušením, napařováním nebo restováním. Využijte první zelené výhonky medvědího česneku, kopřivy, pampelišky. Ze zeleniny pak špenát, pórek, brokolice, růžičková kapusta, jarní cibulku, kvašené zelí, česnek a mrkev.


Z obilovin preferujte ječmenné kroupy a pšenici špaldu, z luštěnin pak fazole mungo.


Ochucujte jablečným octem, olivovým olejem nebo citrónovou šťávou.

bottom of page